Festival Performa & Platforma 2017 - Domena ženske

Simona Semenič

Me slišiš?

predstavitev knjige in pogovor z avtorico

Me slišiš? <em>Foto: Nada Žgank</em>
Foto: Nada Žgank

Me slišiš?, knjižni prvenec Simone Semenič, ene najbolj prepoznavnih slovenskih dramatičark in trikratne Grumove nagrajenke, je zbirka treh avtobiografskih dramskih besedil: Jaz, žrtev (2007), Še me dej (2009) in Drugič (2014), ki so bila predloga za avtoričine solo performanse. V novo, izvirno strukturo pa jih vsebinsko in kronološko poveže zabaven in luciden, esejistično-romaneskni vezni tekst, s katerim avtorica nadgradi svojo samopripoved in vzpostavlja nove ravni dialoga z bralcem.

V delu Me slišiš? se Simona Semenič – kot ugotavlja sama – ukvarja predvsem z avtoriteto in skozi osebne pripetljaje bolj ali manj benti čez sistem, v katerem trenutno živimo; dodamo naj morda le, da je pri tem slogovno sveža, izrazno angažirana in neprizanesljivo duhovita: "Saj se ne delam norca iz nikogar. No, morda tu pa tam iz zdravnikov. Politikov. Inštanc. Zakonov. Sistemov. Družbe. Vlade. Države. Kulture. Sebe."

Knjižno delo je izšlo pri založbi: KUD AAC Zrakogled
Pogovor bo vodila: Pia Brezavšček

Simona Semenič je dramatičarka, performerka in režiserka. Za svoja dramska dela je prejela tri Grumove nagrade. Predstave po njenih delih so prav tako prejele več nagrad. Besedila Simone Semenič so prevedena v dvanajst jezikov in uprizarjana tako na domačih odrih tudi drug po svetu. Vzporedno s pisanjem dram je Simona Semenič tudi avtorica gledaliških performansov (Jaz, žrtev, Še me dej, Drugič), v katerih sama tudi nastopa: z njimi je gostovala tako na slovenskih festivalih kot tudi v tujini in doživela izjemne kritiške odzive.


Festival Performa & Platforma 2017 - Domena ženske - Uvodna stran